teisipäev, juuli 24, 2007

Meeste kiiksud:)

Kui me hiljuti Saarde sõitsime võtsid (nalja)mehed ette huvitava lektüüri (loe: meeste öökapiraamatu) “How to pick up a beautiful women?” (in nightclubs or any other place: secrets every man should know). Ühelt poolt täitsa kummaline, et sellised raamatud olemas on, teisalt oleks ilmselt hädavajalik mõnele saamatule tegelasele see pihku pista:)
Kui üks mees seda teistele ette lugema hakkas, olime me kõik naerust kõveras- kas tõepoolest nii õpetataksegi meestele kauneid filmitrikke või tüüplauseid, millega naisolevusi enda paati meelitada?!. A la tule ma näitan sulle ühte maali seal üleval toas või ma võtan sind ainult kaissu, ausõna (aukudega ausõna) või, et sa oled nii ilus ja sul on imelised juuksed (lause suunatud peaaegu kiilakale). 21. sajandil võiks ikka originaalsemalt ja mitte nii läbipaistvalt esineda:) Igatahes mida lehekülg edasi, seda naljakamaks läks ja tekkisid tulihingelised diskussioonid meeste-naiste vahel. Pärle elusituatsioonidest tuli mitmest väitlejatevõistkonnast korraga. Mängisime elavalt läbi variandid, mis tutvumis- ja kohtamisperioodil ette võivad tulla. Kohati tundus, et vist kõik aadamapojad siin maamunal on selle lektüüri aabitsa asemel omal ajal korralikult läbi töötanud ja kõiki naisi on selliste tüüprepliikidega meelitada püütud:)

Mees: “Can I buy you a drink? pidavat raamatu järgi olema muideks levinum ja samas parim viis skoorimiseks. Naise tüüpvastus meeldiva mehe puhul on ilmselt jaatav. Aga mis saab siis, kui naine ei joo alkoholi, või pole tal hetkel isu selle järele aga kutt meeldib sellegipoolest? Kulla mehed, varuge tagavaraküsimus, sest kunagi ei tea millise kännu taha jutt takerduda võib. Ühesõnaga keep up the good work, kui näete, et naine teie silmadesse juba ära uppus:) Ma isegi oleks kunagi ühest heast lotovõidust selle totaka repliigi pärast äärepealt ilma jäänud, sest alkoisu polnud aga mees oli sellegipoolest kaunis kui pühademuna. Veel koomilisem on variant: “Kas tantsime ka algatuseks?”-daah, mille algatuseks, misasja?!. Näita päevaprogrammi, eks ma siis õunte pealt vaatan:)

Aga mitte ainult sellest raamatust ei tahtnud ma rääkida, vaid levinumatest kiiksudest, mis naistele välja paistavad. Seda enam, et äsjalõpetatud telefonikõne ühe laheda vallalise mehega sundis meid humoorikatele lugudele tagasi vaatama. Tundub, et ka meestemaailm on aegajalt hädas põmmpeadest naistega, kelle otsustusvõime on samal tasemel ristmikul seisva lambaga:)

Kindlasti minu ööklubi kogemuse pärliks jääb vene aksendiga ääääärimehelt öeldud lööklause: „I’m a businessman from New York!“ Minu ülbe ja napp vastuküsimus „So?“ pani teda piinlikust tundma ja oma tagumikku minu kõrval olevalt toolilt kibekähku edasi nihutama. Juba 3 minuti pärast astus ta järgmise naisega samasugusesse vestlusringi. Huvitav mitu korda see ajukääbikust businessman oma õhturepliiki ketrama pidi, enne kui keegi naiivne kaunitar motiveeritud sai ning teda uskuma jäi, dollarimärgid silmade ees virvendamas:) Way too far käitumine ütleks selle peale. Kuid jutumehi liigub alati ringi. Minu silmis on nende võimalus skoorida suurem ilmselt kõigesööjate naiste seas, kelle jaoks on kvaliteedist olulisem kvantiteet. Aga nagu üks elukogenud meesolevus aastaid tagasi oma kuldsed sõnad ütles, tulevad tõelised ….neeedsammusedki mehed ikka vaikselt ja viisakalt nurgast:)
Meenus veel üks originaalküsimus bon-bon‘i aegadest. Teate ju küll, et aeg ajalt tekib kohutav söögiisu keset pidu ning ka silme ette kujutletav hamburger maitseks sel puhul nagu gurmaanide õhtusöök. Igatahes vahetult peale seda, kui me oma kolmese naistepundiga suurest näljast hamburgeri mõtteid mõlgutasime, ilmusid me ette kolm pealtnäha täitsa kobedat vibukütti lausega: „Naised, k..i või hamburgeri?" Vabandust minu otsekohene väljendusviis avalikus internetiportaalis aga nii see tõesti oli:) Niisuguse küsimuse peale ei saa ka kõige kõrgim naine vihastada, vaid pigem naerust nõrkeda, seda enam kui meil tõepoolest oli peale pikka peorallit kohutav rämpstoidu isu:)
Njaa, mehed ja naised on vahel ikka niivõrd erinevad oma seisukohtadelt (samas ühe eesmärgi-„õnnelik elu“ peal väljas), et tekib küsimus, kuidas me üldse koos eksisteerida saame:) Kas tõesti vaid selleks, et käsi peseb kätt? Igatahes pole mulle veel seni ühe tehtega ette keeranud, et mis värk seal meeste peas ja hinges ikkagi toimub, kui naine neid oma täiuslikkusega jalust lööb. Seega asi tahab väljaelamist-selgekstegemist:)
No näiteks mille kuradima pärast mehed kõiki harjukeskmisest kenamaid naisi lausega „kle kuidas sinusugune kena naine ikka üksinda on ja meest pole?“ üle puistavad. Võiks ju siis vastu küsida sama: „kuda-kuda endal, homo oled vä?“ Seega pliis-pliis vältige palun selliseid repliike, sest see kõlab naiste kõrvus sama hullult, kui teie jaoks mõte soojast õlust külmas saunas.

Teine väga levinud haigus on unustada ära oma naise ja/või laste olemasolu ning esitleda ennast kuude kaupa saadaval oleva mehena. Saadaval ja saadaval on vahe! Eks siin ole küsimus ka orki kukkunud naise heas ninas ja elukogemuses, kuid siiski mulle tundub et sellise tegevusega mehed justkui ise tulistaksid endale väheke jalga:) Commoon, elame ju konnatiigis ja ka kõige kiivamalt hoitud saladused tulevad hiljem välja (valevorstide jaoks äärmiselt piinlikult). Olen ka ise omal ajal mõnda sellist lähedalt näinud ja siiani ei mõista vabanduse „ma kartsin sind kaotada“ sisu. Ega ma arvagi, et kõik kaardid peab koheselt lauale laduma, nii jääks ära kogu mänguilu ja avastamisrõõm. Samas kui ikka mees ise väga konkreetsete sellelaadsete küsimustega naisele sisse sõidab ja naine ka vastu küsib, oleks vist viisakas oma lisadest rääkida või mis?!. Ega me teiega kohe pulmapäeva paika taha panna:) Teadja naine saab siis ise otsustada, kas olla kättesaamatute meeste magnet ja kompenseerida teiste naiste puudujääke või leida tõsiselt võetav meessoo esindaja".

Levinud kiiksuna mainiks ära veel varunaise haiguse. On mehi, kes iga hinna eest peavad soetama endale ka varunaise pärisnaise või levinud slogani "lõpetamata suhte" kõrvale. Ja seda selleks, kui oma naine out of order on või koos on elatud mingi aeg ja peale tuleb räme rutiin. On ka selliseid, kes isegi kooseluperioodi ei jõua ära oodata, vaid vajavad juba eos vaheldust. Nii need varunaise pidajad siis sipsivad siin ja seal ning meenutavad kitse kahe heinakuhja vahel. Neid tunneb ära selle järgi, et peamiselt nad halisevad, kui halvasti neil kõik kodus on ning hiilivad varunaistega mööda seinaääri, sest vahelejäämise hirm on sama talumatu, kui pärisnaise näägutamine. Ja kui sa neilt niutsuvatelt tegelastelt siis otse küsida julged, et mida kuradit ta oma kodurahu parandamise või isikliku väärikuse säilimise nimel teinud on, järgneb sellele pikk vaikus, mille lõpetab vaid boksiroundis nurka surutud mehe MÖH!. Seega soovitan soojalt oma nutulaulu mitte varunaise õlal nutta, vaid tegutseda kodus asjade paremaks muutmise nimel, märgata seda varblast, mis juba peos on või siis klaarida oma haige suhe ära, põletada sillad ning astuda julgelt uue ja ehk veel parema tuleviku suunas.

Aga selleks, et kogu meessugu mind nende arvustuste järel nüüd vihkama ei hakkaks, ütlen ma ausalt, et tänane sissekanne on lihtsalt meestest and that’s it. Don‘t take it personal! Ma ei väidagi, et kõik mehed ühe vitsaga löödud on ja kõik naised inglitena maamunal ringi hõljuvad. Luban, et järgmisel korral saab läbi dr Gerli silmade kuulda paljastusi ka mitte nii täiuslike eevade kohta:)

15 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma praegu pikalt mõtlesin, kas hakkan kommenteerima või ei aga võta kinni, siin ma nüüd olen. Tegelt sa paned ikka vahel nii julmalt otse, et nii mõnigi mees tahaks häbi pärast maa alla pugeda aga naljakas on ka:) Kõik on õige, me oleme jah aeg ajalt sellised ja saame ise ka aru, et mõttetu on matkida teiste meeste käitumist, see ei muudaks siiani kehtivaid anakronistlikke tõekspidamisi. But...elu ise seab meile liigpalju kohustusi. Traditsioonilise mehelikkuse üks keskseid jooni on nõue, et „tõeline“ mees peab olema tugev ja võimukas nii avalikus kui eraelus. Sellest nõudest tulenevad näiteks traditsioonilise mehelikkuse väljenduseks peetav suur pühendumus tööle pereelu arvelt või emotsioonide varjamine.

Anonüümne ütles ...

Et selle pika ja mitte midagi ütleva lausega ma tahtsin öelda, et loll on see mees, kes vabandust ei leia;) Jätka samas vaimus lilleke!

Anonüümne ütles ...

Moozikas, sa peaksid tõsiselt mõtlema mõnda ajalehte oma rubriigi tekitamisest, sest need nõuanded on väärt oluliselt laiemat lugejaskonda, kui sinu blogi!

Anonüümne ütles ...

Ülihea tekst, sorav, terav, täpne ja humoorikas! Sattusin läbi suvalise blogi, ise kirjutada nii ei oska aga loen hea meelega. Tegemist on avastamata talendiga nii, et pooldan induri ettepanekut. Kui vaja, aitame! Aitäh!

Anonüümne ütles ...

väga hea sissekanne! (kestvad ovatsioonid)

teie seltskonnale näppu sattunud raamat oli kahjuks küll ilmselge pullikaka. olen ka ise juhtunud selliseid sirvima, aga no andke andeks, alustada tutvust ettepanekuga naise tähelepanu raha eest osta on idiootsuse tipp. sellest järeldub, et mees loodab tühipalja klaasikese eest keppi saada, tema ainuke väärtus seisneb selles, et ta on nõus naisele midagi välja käristama, muidu teda ilmselt ei tahetagi, kui ainult jokkis peaga jne jne. midagi halvemat annab ikka välja mõelda. ilmselgelt mingi vanapoisi möödunud sajandi viiekümnendatel kirjutatud üllitis, millel reaalse eluga vähimatki pistmist pole. aga hea, et seltskond vähemalt nalja sai (sest ega muuks kui selle üle naermiseks taoline käkk ilmselt ei kõlbakski).

Anonüümne ütles ...

Hurraa, et keegi tulbi ja tore Eesti naine sellise teema ülesse võttis ja nii vaimukalt veel pealegi! Las siis mehed loevad ja mõtlevad enne kui järgmisel korral lähenemiskatseid tegema hakkavad. Tragikoomilised juhused:) Tore kui isiklikult ei võeta ning läbi huumoriprisma asjale vaadatakse ja oma käitumist vaadeldakse. Tõeliselt mõnus lugemismaterjal! Jään huviga ootama naiste kiikse

Anonüümne ütles ...

kuigi jah, ülimalt nukker, kui keegi taoliste raamatute järgi üritabki liini ajama hakata. don't get me wrong, isegi totter liiniajamine on loomulikult parem kui üldse mitte mingi liini ajamine. parem las tuleb piltilus poiss ja küsib, et kas ta tohib sulle midagi juua osta, kui et ta ei tule üldse ja ei küsi üleüldse mitte midagi. aga jah, ometi oleks parem, et kui juba midagi tehakse, siis tehakse vähemalt korralikupoolseltki:)

Unknown ütles ...

Ametlik tunnustus on saabunud- oled tänase blogilehe (blog.tr) statistika järgi üks enamvaadatud profiile. Hea kirjutis, sellepärast! Ilus tüdruk veel pealekauba! Täiskomplekt:) :)

Anonüümne ütles ...

Täitsa pull lugemine;) Võtab sääre suts värisema ja paneb kergelt punastama. Kreisi. Eks endalgi ette tulnud juhuseid, kus hädavale või külgelöömistaktika on ületanud eetilisuse piirid-nooruse lollused ehk:(
Mine võta aga kinni, selliste sinusuguste tarkade naiste abil tuleb välja, et teil ikka paganama hea nina ning hoopis teete meiesuguseid mehepoegi oma kavaluse abil rumalaks. Mis siis ikka, eks me oleme selle sellisel juhul ka ära teeninud. Ehk midagi sellist, et lahmi ise oma suppi ja kahetse hiljem, kui heast ilma jäid omaenese lolluse tulemusel...
Kes küll ütleks, mida naised tegelikult tahavad...

Gerli ütles ...

To all: tänud kiidusõnade üle, on igati rõõmustav teada, et keegi jagab minuga mõtteid ega võta elu surmtõsiselt, vaid näeb ka sellises teemas huumorit:) Kui ma oma ajakirja veeru kunagi saan, eks siis teavitan teid ka:)

To Kaspar: kommenteerida on alati lubatud, siis pole ka mul tunnet, et lugu kaob kui mutiauku. Nii, et tore, et ikka õige otsuse tegid:)

To sebija: olen sinuga täpipealt nõus:) Tundub jah, et sellistele raamatutele nagu „how to pick up a women” või „kuidas saada mehele” on ikka alati oma sihtgrupp olemas ja neid, kes näpuga järge ajavad ning selle järgi ka toimivad. Loodan, et nad on siiski sama õnnelikud, kui meie, kes me spontaanseid otsuseid langetame:) Ja muideks, I don´t get you wrong at all:) Sümpaatse inimesega võib toimida ka totter liiniajamine suurepäraselt ning hiljem on mõnus üheskoos selle üle naerda. St kõik on kinni sellest kirjeldamatust „miskist” mehe ja naise vahel ning aja ja elukogemusega tekkinud naiselikust instinktist, mis annab märku kas punaseks või roheliseks tuleks:)

To Kristjan: ma küll ei tea, millest päris täpselt jutt käib aga punastan siiski ja kummardan viisakalt edetabeli etteotsa jõudmise puhul:)

To Anti: Ilmselt polegi sellist tegelast siin maamunal, kes kogu oma elu on nööri mööda käinud, libastumata. Oleme ju kõik vaid inimesed ja teeme aeg ajalt täiesti mõttetuid samme ja vigu. Kahjuks musta hiljem valgeks ei räägi, seega on olulisem pigem õigel ajal aru saada, mis hästi, mis halvasti. Aga sellegi poolest, pole vist mõtet kahetseda tehtud asju, mida nagunii enam muuta ei saa, pigem kahetse neid, mis tegemata jäänud:)
Unfortunately, we don`t know what we got til its gone - therefore, treasure every moment and be ready to take risks too sometimes...
Mida aga naised tahavad…seda peaks iga mees teda huvitavalt naiselt küsima ja ajaga ka tunnetama;) Usun, et see polegi nii väljakutsuv ülesaane, kui pealtnäha paistab:)

Unknown ütles ...

See tähendas, et Gerli suurepärane blogileht on ülesse antud lugemiseks ka laiemale avalikkusele senikauaks kuni isikliku ajakirjaveeru saad:) Skoorid ju sajaga! Edu!

Unknown ütles ...

Appi, mul tuli kuskilt kaugeltkaugelt ajusopist meelde, kuidas me bonbonis selle suurepärase "tüdrukud, kas hamburgerit või k..pi" pakkumise osaliseks saime :)))
Me tõesti ju tahtsime hamburgerit, aga seda need mehed kahjuks meile küll pakkuda ei suutnud :). Mida sa siis annad üldse valida, kui tegelt midagi valida ei olegi.... :)

Kairi Pütsepp ütles ...

ühe võõra vaimustus ka siia sekka :)
Sa räägid paljude naiste nimel ja mul tekkis sind lugedes WOW efekt. Sa oled hea!

Anonüümne ütles ...

Jutus on iva! Kuid siiski... alati ei ole see ehk meeste süü kui neil tekib varunaine?? Ma olen täheldanud, et mida pole ripakile jäetud, seda ei saa ära võtta.. et vbla siis paljud naised ise ei taha/viitsi/pingutavad üle

Gerli ütles ...

Jah anonüümne, sul on õigus, olen ka ise mõelnud, et seal kus on kõik perfektne, sinna ei saagi vahele trügida aga siiski siiski...kui pole perfekto ja vahele on trügitud/saadud/lastud, siis äkki võiks mingil hetkel teha varunaise pidaja valikud, sest kaua sa ikka kahe koeraga jalutamas käid:)
Ja nagu ikka see ühe vorsti kaks otsa nii võib ka tõesti olla juhuseid kus varunaine naudib oma staatust ja ei soovigi enamat. Ma aga oma jutus ei pidanud seda viimast silmas.