reede, veebruar 12, 2010

Ma ei saa ega hakka vist kunagi aru saama ...

… naistest, kes loodavad leida maamunalt rikka eesli, kes nende arved kinni maksab ja elada selle ajani olematutest abivahenditest, selle asemel, et võtta jalad tagumiku alt välja ja ise teenima hakata

… inimestest, kellede otsustusvõimetus teeb haiget nii neile, kui lähedastele aga kes endiselt peavad seda vist oma „parimaks“ küljeks

... inimestest, kes ka viimases hädas peavad õigeks pirtsutada pakutud töökoha peale, eeldades et raha haiseb ja ego langeb

… vanematest, kes magavad koos lastega ühes voodis a la kuni viimaste 10-ne aastaseks saamiseni

… kuidas laevad mere peal püsivad ja lennukid õhus, vaatamata sellele, et füüsika mul kooli ajal 4-5 vahel oli

… inimestest, kes oma lapsi ei tunnista, omaks ei võta või neist ei hooli

… neist, kes teise silmas näevad pindu aga oma silmas palki mitte

… kuidas inimesed nõustuvad olema paarisuhtes, kus puudub kommunikatsioon, lähedus, seks ja kokkuhoidmine

… soomlastest, kes kõvasti ja valesti laeval karaoket laulavad ja enda arvates superstaari tiitlit vääriksid

… inimestest, kes võtavad vastu väljakutse olla keegi, kes nad olla ei suuda

… neist kellede jaoks on termin SIIRAS midagi uut või sootuks vanamoeline fraas

… ja mis seal salata, ka endiselt on minu jaoks arusaamatu kuidas moos kommi sisse saab ja laevuke pudelisse

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Keeduseadmetes valmistatakse karamellimass (suhkrust, glükoosisiirupist, maitse-, lõhna- ja värvainetest), mis keetmise järel on kuum, plastiline ja elastne, ning sellest saab hõlpsalt kompvekke vormida.

Eraldi seadmetes keedetakse valmis täidis- moos (suhkrust, glükoosisiirupist, hoidistest, maitse-ja lõhnainetest).

Kui karamellimass on jahutatud temperatuurini 80-90° C, moodustatakse sellest koonusekujuline rull, mille laiemast osast pumbatakse rulli keskele toru kaudu moosi.

Karamellirullist venitatakse pidevalt maha jämeda nööri ehk voolikukujuliselt massi, ning selle keskel jookseb pideva peenema joana täidis ehk moos.

Voolikust omakorda vormitakse välja kompvekikujuliste vormidega (kaks pooliku kommi kujulist kausikest- vormi, mis seadmes kokku liiguvad ja terve kommi kuju moodustavad) vormimisseadmes karamellid.

Vormimise momendil on mass ja moos soojad, elastsed. Peale vormimist karamellid jahutatakse , need muutuvad struktuurilt klaasjaks ja pakitakse.

Austusega,

Jan. ;)

Gerli ütles ...

Ole sa tänatud:) Aga väike uudishimu seda kõike ka oma silmaga näha, jääb ikka.