teisipäev, oktoober 16, 2007

Just do it!

Päevatarkused meesooesindajalt:
1. Vabane maistest muredest ja valitse lollide üle ja kui kahte korraga ei saa, siis tee nii, et pugejatest aru saamiseks, proovi vahel ise pugeda.

2. Inimene usub seda, mida ta näeb ja kuuleb. Mida ei näe ja kuule, seda ei ole ja puudub ka alus fantaasiateks (mida naised valdavalt armastavad praktiseerida). Tuleb luua vankumatu imago, et lihtsam oleks omi asju ajada, imago muutus on raske protsess ja ülimalt nõudlik tuleb olla iseenda suhtes. Oled noor ehk siis, elu õpetab. Keegi ei sünni ilma targana
Gerli says: Noor ollakse niikaua, kuni suudetakse veel õppida, uusi harjumusi omandada ja vasturääkimist taluda.

3. Hoidu uljaspäisusest ja pidevatest probleemidest, mis sind jälitavad. Rohkem respekti, et elus liigset stressi ära hoida. Stress sööb sind aeglaselt aga visalt. Vaja on sellest õigel hetkel aru saada ning iseenda suhtes vastutustundlikult käituda. Seetõttu pead täpselt teadma, mida sa tahad ja paha poleks ka plaan, mille järgi orienteerud. See on nagu äris - pikemajalisem strateegia devalveerib ajutisi raskusi.
Gerli says: Ma tean, mida ma tahan aga visioonist teostuseni läheb aega, mõnel juhul ka teisi abilisi ja palju kannatust, vahel mu kannatus katkeb.

4. Plaan peab olema reaalne. Ebareaalne plaan viib pankrotti. Strateegiaid võib olla ka mitu. Siis on vaja see korralikult läbi mõelda ja selle järgi käituda. Kui antud plaan ei ole toonud tulemusi siis tuleb analüüsida vigu (adekvaatselt ja objektiivselt) ning seejärel teha kas uus plaan või muuta olemasolevat pisut. Tihti on meil plaan seatud valedel alustel ja kui vundament on nõrk siis ükskord kukub maja kokku või vajub viltu. Viltuses majas võib ka elulõpuni elada aga see ei ole normaalne. Parem on ikka kindel vundament. Siis saab hiljem kasvõi terve maja pealt ümber vahetada.
Gerli says: Reaalne plaan on olemas aga vahel jumpsib kompass.

5. Ära venita! Venitamine on reeglina negatiivse otsuse edasilükkamine või siis oodatakse mingit imet, mida reeglina ei juhtu. Ole konkreetne ning sea tõrkuv pool valiku ette. Seda saad teha juhul, kui sul on olemas alternaativne või uus plaan. Status quo ei sobi ja vajad mingit signaali, vahet pole kas neg. või pos.-t. Kõige hullem olukord on määramatus. Inimesega, kes ei suuda otsustada, on ennast ohtlik siduda nii äris, kui elus. Inimene ei tohi olla tarretis. Usaldus, konkreetsus ja lihtsus on hea koostöö märksõnad. Kui alustatakse teiselt aluselt siis juhtub see mida ma nimetasin nõrga vundamendi efektiks
Gerli says: juhti poole pealt ju ei vahetata aga jutus on pointi. Tugevaks ja nõrgaks olemised vahelduvad nagu Eestimaa ilm.
Mees: Naistele on see lubatud. Kusjuures see, et tugevad ja nõrgad küljed vahelduvad on naiselik. Naised jäävad naisteks, see on ju loomulik.

6. Mõtle asjad läbi ja räägi. Anna alati ka mõtlemisaega. Ja kui tahad midagi muud siis tuleb seda teha tsiviliseeritult, et saaksid selle tunde mida otsid, et koostöö sujuks. Lõpuks on sul olemas faktid ehk reaalsus millest pead lähtuma.

7. Ja veel, moto - ära usalda oma valikutes kedagi peale iseenda. Info on astmeline. Kui teavet omab 1 inimene siis astenda kui palju tahad, vastus on ikka 1, kui teavet omavad 2 inimest siis väiksem väärtus on 2 aga see võib vabalt olla ka 8 või 16.

8. Lõpetuseks äripäeva uudis: Viktor Kaasik: põhjuseta kahtlustamine ruineerib inimese äri ja elu. Kaasik vist ei tea, et põhjuseta ei kahtlusta keegi kunagi. Kahtlemise võib põhjustada hoopis mingi muu 'case' ja lõppkokkuvõttes, tee mis tahad (kas või mingi altruistlik tegu), oled ikkagi kahtlane.
Aitäh Sulle elufilosoof!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Punkt 1: Mõne plaaniga lihtsalt on nii. FANTA-Fuck and not touch again
Punkt 2: me ei suuda ennast täiesti muuta, küll aga osaliselt, kui on huvi
Punkt 3: Hooli endast, ole egoist.
Punkt 4: Unistada võid aga reaalsuse piires, nii on lihtsam.
Punkt 5: kas see kelle järele ootatakse on seda ootamist väärt, et teda oodata. Ja millal üks teine näeb, et kõik, mida ta otsib, on tal nina all. Kas alles siis, kui enam pole.
Punkt 6: Naised rääkige oma meestega, ärge tekitage foobiaid.
Punkt 7: ka siis kui lubatakse, et asju edasi ei räägita, imbuvad need ikkagi kusagilt läbi
Punkt 8: kõlab kui maadevahetuse tehingud

Anonüümne ütles ...

Sa võid nõu küsida või saada, kuid vastuseid tead ise. Sinu välise looki taga on ka sisu. Intelligentseim blond maailmas:)