esmaspäev, märts 05, 2007

Mitu head asja

...on juhtunud viimastel päevadel. Osasid neist tahan ka teiega jagada ja soovitada:)
Mõned märksõnad siis:
1.) Reede-Mine metsa!
Tihti solvanguna kasutatav slogan «Mine metsa!» on tegelikult RMK-l üks parimaid soovitusi, mille üks eestlane võib teisele anda. Metsavaikuses kaob stress kui võluväel, lisaks niisama uitamisele saab seal aega veeta loodust tundma õppides, piknikku pidades, sobival aastaajal seeni ja marju korjates, pildistades jne. Ühesõnaga loodus pakub erinevaid võimalusi väljuda linnamelust ning teema lihtsus peitub vaid nautimise oskuses. Meie töökas kollektiiv väljus reedel tavapärastest tööraamidest, et põgeneda sedakorda Viru rabasse, mis on vaid 40 minuti autosõidu kaugusel Tallinnast. Ja seal on juba sootuks teine maailm. Mõnus 3.5 km pikkune matk lumises metsas ja rabas ning õdus äraolemine hubases matkamajas koos tünnisauna, isuäratavate roogadega, kaminavalguse ning elava kitarrimuusikaga...
Tehke järgi!
2.) Laupäev- Lotte!
Ja see sama leiutajatekülast:) Kes veel pole seda filmi näinud, siis pliis, suruge alla see „täiskasvanu” range ja kontrollitud mõttelaad ning sukelduge hetkeks lapselikku maailma. Uskuge, leiate nii mõnegi vahva tarkusetera ning vahetu ja siira emotsiooni.
Lotte: „Bruno, lähme teeme vettehüppeid”
Bruno: „Ei ma ei saa, ema saab pahaseks, sest vettehüpped on sport ja talle ei meeldi kui ma sporti teen.”
Isiklik soovitus! Kallid intelligendid - palun ärge laske ennast sellest väikesest repliigist häirida- liigutage ikka ennast! Ja vastupidi ehk siis sportlased-eksige vahel kultuuriüritustele. Nii mõnigi on üllatavalt positiivse elamuse saanud:)
3.) Täna, tunnike tagasi lõppes järjekordne autoriõhtu „Aken”!
Muusikaliste naudingute ja naljakate vahepaladega lummasid publikut sedakorda vokaalina Lauri Saatpalu ja kitarril Peeter Rebane. Kadedaks teeb kuidas omapärase hääletämbriga meeslaulja suudab ritta seada nii omanäolised laulutekstid ning jätta need endale ka perfektselt meelde. Iga laulu sõnum on justkui väike looke millestki/kellestki, kätkedes endas sisutihedat mõtet. Ja no see kuidas Peeter Rebane kitarri käsitleb...ma olen kadedusest roheline. Helid, mis mu kõrvu jõudsid, annavad uut motivatsiooni kitarriõpingutega jätkata.
Inimesed, palun võtke aega kultuuritarbimiseks ning nautige seda, mida muusika pakub!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kui me viimati Eestimaal olime, pidime väikesele printsessile Lotte ostma ja siis vaatasime ka ise. Tõesti armas film ja väärib võtta tunnikese või rohkem muude tegevuste arvelt, siiras elamus:)