pühapäev, mai 20, 2007

Õpetussõnad:)

Mõtlesin, et jagaks mõtteid ja märkmeid, mis ma turundus-konverentsil paberile kribasin.
*Efektiivne mõtlemine. Põhjuse ja tagajärje seos!
Enne mõtle ja siis tegutse, sest tulemusliku mõtlemise eeliseks on võimalus hinnata põhjuse ja tagajärje seost. Inimene ei saa katsetada a la kas minna mehel või mitte/võtta naist või mitte. Enne otsuse tegemist tuleb asjad enda jaoks läbi mõelda. Turn around the slogan "tehtud-mõeldud!" Nt. Inimene tahab saada juristiks, eesmärgiga tulevikus hästi elada. Siit aga tekib küsimus-kas sa tahad hästi elada või saada juristiks? Mõtle läbi ja pane prioriteedid paika! I know what I´m talking about;) Nt. kui venelane juba kisab, lõhub ja märatseb, siis eestlane alles hakkab mõtlema-me oleme lihtsalt nii aeglased ja kuulume uina-muina klubisse:)
*Inimene kui bränd.
Kui soovid, et sinust saaks bränd, tuleb arvestada ühiskonna ootustega. Avalikkuses aksepteeritud imago+indiviid=bränd. Enese brändistaatusesse tõstmine teiste ees eeldab silmapaistvat käitumist ja selleks, et meelde jääda tuleb ennast inimeste mällu kinnistada. Lihtsaim näide: abiellu elevandiga ja sa jääd kohe silma, sest elevant on suur ja eksootiline:) Ajakirjanduse katsejänes: preili Liis Lass, kes siiani oksendamiseni kõikvõimalikes väljaannetes figureerinud. Järgmised 6 kuud võib aga tuugaks minna, sest katse eesmärgiks on hoida endise ilmaneiu pilte 6 kuud avalikkuse eest varjul. Kas keegi ka siis veel teaks, räägiks, mäletaks teda?!. Esile võib kerkida reaalne küsimus „who the f… is Liis Lass?” Saab näha!
*Kuidas lõpetada sõda turunduse ja müügi vahel?
Ei hakka asjalikku turundusejuttu tegema, vaid toon lihtsa näite tavaelust. Metafoorina mõjuks siinkohal metroseksuaalsuse ajastu probleemid. Nt. kõrgelaubalised emased tahavad last saada ja meelitavad madalalaubalisi isaseid alluma. Ideaalne elu oleks aga koostöö naiste ja meeste vahel, simpel!:)

Aa ja eputan ka! Võite 3 korda arvata, kes võitis konverentsil 25 tuhande eest üritusturundusteenust? Ehk siis varsti on meie toredale tiimile lahedat pidu oodata:)
Tip-top värk! Ja:maica pidu Sunsetis oli ka bro! :)

Praegu aga hakkan hoopis maasikaid sööma, mis ma rattaringilt tulles ja turult läbi põigates ostsin. Made in spain. Nämma!

2 kommentaari:

Jànus Robert ütles ...

Tundub, et oli tore konverents. Oleks ka tulnud, aga seekord pidin Eestis eemal olema.

Anneli ütles ...

Gerli, kahju, et Sa ei saanud osa teise päeva loengutest.

David Magliano ettekanne teemal „London 2012 olümpialinnaks“ oli lihtsalt super!

Neid viis muuhulgas võidule põhimõte „Kasuta emotsioone, mitte PowerPointi“.

Mõjus.

Ma pole kunagi ühelgi konverentsil pisaraid poetanud. Professionaalsus oli RABAV.

Kui näeme, muljetan:-)